prijzen en media

prijzen en media
De Veldkeuken is finalist met het "Houthakkersbrood" in 'De Smaak van Nederland',georganiseerd door Syntens.
De jury roemde ons concept waar eerlijkheid en lokaal ondernemen voorop staat. Onze lokale manier van werken heeft op termijn een positief effect op de kleinschalige lokale productie van landbouwgewassen. Daarmee wordt de voedselketen weer zichtbaar voor de consument.

De Veldkeuken werkt samen met producenten van biologische grondstoffen in en om Utrecht. Zuivel, eieren, groenten en fruit komen uit de directe omgeving. Wij bakken met Nederlands meel, dat wordt gemalen op een Watermolen in Mechelen (www.commandeursmolen.nl
 

 

Keuringsdienst van Waarde maart 2014, hier volgt de uitzending van 12 maart over spelt   http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ 

Kassa Groen, maakte opnames bij de Veldkeuken voor hun uitzending over spelt! kijk hier de uitzending terug

Filmpje in onze bakkerij https://www.youtube.com/watch?v=kiel5Bk-C9Y

BesteBroodNL! Februari 2013: Het Speltbrood Levain van De Veldkeuken wordt 2e bij vakjuryprijs. NieuwVers is de Nederlandse beweging voor het Nieuwe Eten en organiseerde deze wedstrijd om echt, transparant, vers en gezond eten een podium te geven. Voor het Beste Brood is niet alleen een bakker nodig, maar ook een molenaar en een akkerbouwer. Lees meer...

Een filmportret van de Veldkeuken in bedrijf; maar dan 10 jaar geleden! op tv bij Mooi Duurzaam Nederland. 

Een filmportret van de Veldkeuken Toen en Nu. In aflevering 6 van Mooi Duurzaam Nederland .

Filmpje Held van de Smaak: In 2011 behaalde de Veldkeuken deze eretitel met het Houthakkersbrood.