een taart voor elke gelegenheid

De Veldkeuken bakt heerlijke taarten met pure ingredienten, biologisch en geinspireerd op het seizoen. In ons restaurant op Amelisweerd is er ruime keuze: Chocoladetaart, dadelwalnotentaart, kwarkroomtaart, carrotcake, appeltaart, cheesecake, citroenmeringue.... U kunt deze taarten ook bestellen voor thuis.

Ons assortiment op dit moment:

Appeltaart Een harde koekbodem met daarop frangipane en een goede laag appels van Bart (kavel55) gemengd met vijgenstukjes en afgemaakt met amandelschaafsel. Thuis ook nog goed op te warmen in de oven, dan worden de amandelschaafsels en bodem ook weer lekker krokant! 

Carrotcake Geraspte en gemalen wortels met noten, kokos, specerijen en speltbloem; deze cake wordt al meer dan 15 jaar bij ons gebakken! Bovenop een frisse laag kwarkroom.

Cheesecake Eigenlijk een gebakken kwarktaart, maar wel van super kwark van de Hondspol! Dit is een echte streektaart, want ook de eieren die wij gebruiken komen van deze boerderij! Een koekbodem met een gebakken kwarkvulling en daarop zelfgemaakte seizoensjam

Chocoladetaart Lagen van chocoladebiscuit (lichte cake, besprenkeld met amaretto) met daartussen chocoladeroomvulling en bovenop chocoladeganache... versierd met ons logo in witte chocolade of uw eigen tekst! 

Citroenmeringuetaart  Mijn schoonvader gaf mij eens het recept van Kees Holtkamp omdat hij die taart wel wilde voor zijn verjaardag, van het een kwam het ander, wij sleutelden aan het recept om het ons eigen te maken en sinds een aantal jaren is het een bestseller geworden! In het seizoen ook met aalbessen. Harde koekdeeg met frangipane, citroenvulling en gebrand eiwitschuim

Dadelwalnotentaart Eigenlijk een Engelse rijke cake vol met dadels, walnoten en specerijen, met een lekkere kruimelbodem. Hier warm je vanzelf van op! 

Kwarkroomtaart
Lagen biscuit (lichte cake) met daartussen huisgemaakte jam, kwarkroom (met citroen) afgedekt met kwarkroom en vers fruit, in het seizoen met eetbare bloemen. Deze taart gebruiken wij ook vaak al basis voor de feesttaart! 

Pruimentaart in september hebben wij nog de pruimentaart, een koekdeeg met daarop frangipane met custard gemengd en meegebakken pruimen van Bart; na het bakken nog afgelakt met pruimenjam, een plaatje... en ook nog eens super lekker!

Soms aanwezig:
Rauwe Veganistische Chocoladetaart gezoet met abrikoos, dadel en tapioca, ook nog eens glutenvrij

Seizoenstaart 
Perentaart; Rabarbertaart

Feesttaart
Voor een bruiloft, verjaardag, jubileum of opening bakken wij unieke taarten: mooi & eerlijk en vooral onvergetelijk lekker. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Scones, muffins, cakes, en koeken.
Stel zelf een high tea samen met de specialiteiten van de Veldkeuken. We adviseren graag over de juiste hoeveelheden en smakelijke combinaties, assortiment:
Brownies
Mueslikoeken
Zonnevijgenkoeken

Muffins 

Wilt u een taart bestellen? Bel met onze bakkerij: 030-2542463; of stuur een email: klik hier!