Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

zien en doen

agenda

Pareltjes bij de Veldkeuken zijn er niet alleen op culinair gebied. Je kunt ook genieten van een expositie in het restaurant. Soms is er een leuke natuurexcursie of proeverij, een lezing of een boekpresentatie of een Open Dag in de bakkerij.

paraplu-los

Vogelprenten

van 17 maart tot 28 juni Vogelprenten: Rop Philippi Gedichten: Marco Houtschild Vormgeving: Hans Bassa

gedichten en muziek

Zo. 29 maart 10.15 - 11.00 uur lezing Vogelverzenveldgids Marco Houtschild, Rop Philippi Eva v/d Sterre (viool) & Abel Ton (gitaar).

Wandeling

Zo. 29 maart 2020 om 11.00 uur Vr. 26 juni 2020 om 20.00 uur

in ons restaurant

expositie

van 17 maart tot 28 juni

De Veldkeuken werd op slag verliefd op de prachtige prenten en de rake gedichten in de recent verschenen Vogelverzenveldgids. In deze prachtige veldgids hebben stadsdichter Marco Houtschild en de Culemborgse beeldend kunstenaar Rop Philippi de krachten gebundeld. Dit mag de bezoekers van Amelisweerd niet onthouden worden. Daarom worden van 17 maart tot 28 juni de originele tekeningen geëxposeerd in het restaurant van de Veldkeuken.

 

in het Veldkeukentheater!

gedichten en muziek

Zondag 29 maart 2020 van 10.15 uur. tot 11.00 uur

Ter gelegenheid van de 2e druk presenteren we de Vogelverzenveldgids met een lezing, een meet & greet met de kunstenaars en een muzikale omlijsting door de jonge muzikanten Eva van der Sterre (viool) en Abel Ton (gitaar).

In plaats van een plaatje en een soortomschrijving bevat ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ steeds per vogel een tekening in Oost-Indische inkt en een gedicht. De gids bevat 64 pentekeningen en 70 gedichten. De bundel is bijzonder vormgegeven door grafisch vormgever Hans Bassa. Er zijn ook prachtige posters en ansichtkaarten verkrijgbaar.

 

Neem je verrekijker mee!

Vogel- & Poeziewandeling Amelisweerd

Zondag 29 maart 2020 om 11.00 uur.

Aansluitend aan de boekpresentatie kun je met Marco en Rop mee voor een wandeling over Amelisweerd. natuurlijk wordt er gevogeld aan de hand van de vogelverzenveldgids. De dichter zal de vogelgedichten ter plekke toelichten en voordragen. Neem je verrekijker mee!

Spot in het veld een vogel, zoek die op in ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ en beleef een poëtisch moment!

 

voor dichters en vogelaars

aanschuifdiner & avondwandeling

vrijdag 26 juni 2020, vanaf 18.00 uur.

Ter afsluiting van de expositie is er  een aanschuifdiner en een ‘vogelverzenwandeling’ met de kunstenaars. De wandeling start om 20.00 uur en is gratis. Reserveer vooraf een plek voor een aanschuif-vogelaarsdiner bij de Veldkeuken!

 

 

Menu