Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

zien en doen

agenda

Pareltjes bij de Veldkeuken zijn er niet alleen op culinair gebied. Je kunt ook genieten van een expositie in het restaurant. Soms is er een leuke natuurexcursie of proeverij, een lezing of een boekpresentatie of een Open Dag in de bakkerij.

 

paraplu-los

Vogelprenten

vanaf 9 juni te zien. Vogelprenten: Rop Philippi Gedichten: Marco Houtschild Vormgeving: Hans Bassa

gedichten en muziek

door corona uitgesteld, maar hopelijk in september alsnog op de planken: lezing Vogelverzenveldgids Marco Houtschild, Rop Philippi Eva v/d Sterre (viool) & Abel Ton (gitaar).

Wandeling

In september organiseren we een vogelpoeziewandeling op het landgoed. info volgt.

in ons restaurant

expositie

vanaf 9 juni

De Veldkeuken werd op slag verliefd op de prachtige prenten en de rake gedichten in de recent verschenen Vogelverzenveldgids. In deze prachtige veldgids hebben stadsdichter Marco Houtschild en de Culemborgse beeldend kunstenaar Rop Philippi de krachten gebundeld. Dit mag de bezoekers van Amelisweerd niet onthouden worden. Daarom worden vanaf 9 juni de originele tekeningen geëxposeerd in het restaurant van de Veldkeuken. De originele tekeningen zijn te koop en kunnen direct mee naar huis in een mooi ontworpen envelop. Een prachtig cadeau voor al je vogelvrienden!

De bundel en de ansichtkaarten met prachtige prenten en verzen zijn te koop in onze landgoedwinkel.

 

in het Veldkeukentheater!

gedichten en muziek

zodra het weer kan, in september?

Ter gelegenheid van de 2e druk presenteren we de Vogelverzenveldgids met een lezing, een meet & greet met de kunstenaars en een muzikale omlijsting door de jonge muzikanten Eva van der Sterre (viool) en Abel Ton (gitaar).

In plaats van een plaatje en een soortomschrijving bevat ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ steeds per vogel een tekening in Oost-Indische inkt en een gedicht. De gids bevat 64 pentekeningen en 70 gedichten. De bundel is bijzonder vormgegeven door grafisch vormgever Hans Bassa. Er zijn ook prachtige posters en ansichtkaarten verkrijgbaar.

 

Neem je verrekijker mee!

Vogel- & Poeziewandeling Amelisweerd

op een mooie zondag in september?

Aansluitend aan de boekpresentatie kun je met Marco en Rop mee voor een wandeling over Amelisweerd. natuurlijk wordt er gevogeld aan de hand van de vogelverzenveldgids. De dichter zal de vogelgedichten ter plekke toelichten en voordragen. Neem je verrekijker mee!

Spot in het veld een vogel, zoek die op in ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ en beleef een poëtisch moment!

 

voor dichters en vogelaars

aanschuifdiner & avondwandeling

als corona het toelaat…

Ter afsluiting van de expositie organiseren we een aanschuifdiner en een ‘vogelverzenwandeling’ met de kunstenaars. De wandeling start om 20.00 uur en is gratis. Reserveer vooraf een plek voor een aanschuif-vogelaarsdiner bij de Veldkeuken!

Nadere info volgt.

 

 

Menu