Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

en landgoedkeuken

De Bakkerij

Boerderij ’t Goed ten Rhijn’

Op landgoed Rhijnauwen is onze bakkerij en keuken gevestigd in de stallen van een oude boerderij. Hier bakken we desembrood, patisserie en de lekkerste taarten, puur, ambachtelijk en 100% biologisch. Door de glazen pui kijk je direct de bakkers en de koks op de vingers. We verkopen diverse soorten meel waarmee je thuis kunt bakken, gemalen op onze eigen graanmolen.

Veel van het graan wat wij gebruiken in de bakkerij komt van telers die wij persoonlijk kennen, zoals

Landgoud , het Utrechts Landschap , landgoed Velhorst,  de graanbroeders , Lizelore Vos en zonnespelt 

Alle granen zijn biologisch of demeter geteeld. De meeste van de granen die wij van deze telers gebruiken, malen wij zelf op een van onze graanmolens in de bakkerij.

emmer-los

webshop

Handig! Bestel in één keer brood voor de hele straat, een feesttaart om te trakteren of quiches voor je feestje!

ga naar de webshop

desembrood

volkorenzaden | pain gris | levain blond | landbrood | rozijnenbrood | levain brun | houthakker | spelt levain | roggebrood | emmerbrood | ciabatta | baguette traditionel | pain au chocolat | croissants | kaasstengels | walnootspecerijenbrood | abrikozenspeltbrood |

ga naar de webshop

kookboek

Zelf doen! Met ons eerste boek bakte je thuis al de lekkerste taarten, quiches en broden naar authentiek Veldkeukenrecept, Nu is er ook Kookboek nummer 2! Beide boeken kun je bij ons bestellen

bestel een kookboek

sneak peek!

een kijkje in de bakkerij

Dit is René van der Veer, de opperbakker. Kijk gerust even mee in de bakkerij door op de foto’s te klikken. Er staat namelijk een heel bakkersteam iedere ochtend voor dag en dauw paraat. Mengen, kneden, rusten (het deeg, niet de bakker), vormen, bakken. Het is een fantastisch ambacht, en we zitten op een prachtige plek, daar zijn we best trots op.

puur desembrood

In onze bakkerij en landgoedkeuken spelen pure ingrediënten de hoofdrol. We bakken met biologisch meel. Soms krijgen we kleine hoeveelheden bijzonder graan en malen dat zelf op onze eigen ‘Tiroler Molen’ in de bakkerij. In onze bakkerij krijgt het deeg de tijd om te rijzen. De broden vormen we met de hand.

Heb je gedroogde desem in onze winkel gekocht en wil je gaan bakken? Koop één van onze kookboeken, ik dit handleidinkje lees je ook alvast een algemene richtlijn hoe om te gaan met je desem:

Hoe je desem op te starten en in leven te houden en je eerste brood te bakken?

altijd een goed idee!

Taart voor een feestje!

Iedere dag bakken we de lekkerste taarten.
Met fruit of eetbare bloemen van de tuinderijen, Utrechtse en Betuwse appeltjes, heerlijke stoofpeertjes, maar ook rode biet en worteltjes! De lekkerste room voor op de taart komt van Zorgboerderij de Hondspol uit Driebergen.

Wil je een unieke taart?  Een persoonlijke boodschap of versiering schrijven we of tekenen we met de hand. We gebruiken hiervoor 100% natuurlijke grondstoffen. Afhankelijk van het seizoen versieren we de taart met eetbare bloemen, vers fruit, noten , room en chocolade. Pure liefde, pure smaak,  pure taart!

Menu