Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

Eeuwenoude landgoederen

Amelisweerd & Rhijnauwen

Ontdek de landgoederen

Amelisweerd is een rivierbos verscholen in een bocht van de Kromme Rijn op steenworp afstand van Utrecht. Je kan prachtig wandelen in het eeuwenoude bos en in het oude landhuis zit een museum. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud in het bos, de tuinderijen en op het water. Ontdek hieronder wat er zoal te doen is!

img_laarzen

Nieuw Amelisweerd

Hier krijgt natuur de meeste ruimte. je vindt er rust, weinig wandelpaden, rijke stinzenflora, reeën, en een mooie reigerkolonie pal naast de A27.

Oud Amelisweerd

Je waant je in de Franse tijd: rechte parklanen worden afgewisseld met slingerpaden. Je herkent hier de Engelse landschapstijl en de de rococo.

Landhuis Oud Amelisweerd

Rhijnauwen

Levendig landgoed met ligweides om te picknicken, te spelen, en elkaar te ontmoeten.

Ontdek de landgoederen

Plattegrond Amelisweerd

Download hier de wandelkaart van Amelisweerd. Er zijn twee uitgezette paaltjesroutes op de landgoederen, een rode route en een gele route. Deze kun je ook aan elkaar koppelen tot een langere wandeling.

Download plattegrond

Naast de Veldkeuken

Landhuis Oud Amelisweerd

Landhuis Oud Amelisweerd biedt ruimte aan hedendaagse kunst, toont haar rijke geschiedenis en geeft makers de gelegenheid om te creëren en zich te laten inspireren.

Het landhuis is jaarlijks geopend van april t/m november en sluit gedurende de wintermaanden. De eigenaar is Stadsherstel Utrecht

Van 2022 tot en met 2026 is het Centraal Museum te gast in Landhuis Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, van de lente tot en met de herfst, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse kunstenaar van nu.

Bekijk website

tuinwinkel en bloempluktuin

Tuinderij Amelis'Hof

Dit zijn onze buren. Een wandelingetje van 3 minuten brengt je naar deze prachtige 18e eeuwse moestuin. Grote kans dat de groente op je bord hier is geoogst. Vanaf eind april tot november koop je hier je verse biologische groenten, fruit en kruiden.

Openingstijden tuinwinkel en bloempluktuin
van eind april tot en met oktober:

woensdag van 13.00-17.00 uur
zaterdag van 10.00-15.00 uur

want er zijn Sijsjes en Drijfsijsjes!

Vogelen met Mattie

Mattie is een enthousiaste bioloog die elke weekend voor jong en oud vogelexcursies organiseert. Tijdens de vogelexcursie leer je door goed te kijken en te luisteren vogels herkennen. Naast roodborstjes, koolmezen en boomklevers, maken we ook kans om de wat minder voorkomende soorten tegen te komen. Denk  aan spechtensoorten zoals de groene specht en de middelste bonte specht. Daarnaast broedt er een haviken paartje in Amelisweerd en hebben we een grote kans om ijsvogels te zien die hier jaarrond zitten.

HEMELVAART: Vogelexcursie voor vroege vogels! van 7.30 uur tot 9.30 uur. Meer info en aanmelden www.vogelenmetmattie.nl

Aansluitend kun je een ontbijtje reserveren bij de Veldkeuken!

 

 

 

 

eigenwijze geitenwei

boerderij de Zonnewijzer

Op ons terras word je soms aangestaard door een paar nieuwsgierige pinken of blatende schapen. Loop even langs het weitje met de geiten en de Shetlanders, daar word je altijd vrolijk van!

 

Beter leren kijken

Fotografieworkshop

Amelisweerd-liefhebber en professioneel fotografe Remke Spijkers verzorgt workshops fotograferen op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen.

De mens achter de camera is belangrijker dan de camera zelf. De basis van een krachtige foto wordt gelegd door ruimte in je hoofd te creëren, naar je lijf te gaan en met aandacht en geduld in het hier en nu te zijn. Op een plek waar je eerst dacht dat er niks was, blijkt veel inspiratie, mogelijkheden en schoonheid te zijn.

Je krijgt veel praktische oefeningen en tips aangereikt waarmee je direct betere foto’s leert maken. Je oefent o.a. met focus leggen, compositie, standpunt, scherpte / onscherpte, dieptewerking, lichtval en timing. De workshop gaat NIET over technische instellingen, knopjes en apps.

fotografieworkshop

voor groot en klein!

natuurbeleving de Boomklever

De Boomklever biedt natuurworkshops aan in het bos, het park of op het schoolplein. Buiten in de natuur gaan we op ontdekking en gebruiken we al onze zintuigen. We leren over de natuur en van de natuur op een speelse spannende manier.  Je kunt sporen zoeken, uilenballen pluizen, een workshop eetbare planten volgen en nog veel meer.

Het is voor de ontwikkeling van een mens belangrijk in de natuur te zijn en voor de natuur is het belangrijk dat wij ons weer verbinden met de natuur zodat wij ook de natuur gaan beschermen.

naar de Boomklever!
De bakkerij van de Veldkeuken is 100% eko gecertificeerd. Ook restaurant de Veldkeuken is 100% eko gecertificeerd voor de Horeca, ook hier gebruiken wij dus louter biologische ingrediënten.
Menu