Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

van het landgoed en uit de buurt

onze leveranciers

Winkeltje en bloemplukttuin!

Tuinderij Amelis'Hof

Dit zijn onze buren. Een wandelingetje van 3 minuten brengt je naar deze prachtige 18e eeuwse moestuin. Sinds 1984 telen Michel Smits en Marielle Dings hier samen met vrijwilligers groenten, fruit, kruiden en bloemen. Biologisch en demeter! Grote kans dat de groente op je bord hier is geoogst. Wij geven ook wat terug aan de tuin: onze koffieprut is een prima bodemverbeteraar en je kunt er paddenstoelen op telen. Amelis’Hof werkt samen met Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd om deze historische moestuin in stand te houden.

ook voor je groentepakket!

Tuinderij de Volle Grond

Tuinderij De Volle Grond ligt op Nieuw Amelisweerd en wordt gerund door twee ondernemers: Mieke Baldé is de tuinder, Gertjan Ankersmit is verantwoordelijk voor de zorg. Wekelijks brengen zij de verse oogst naar onze keuken.
Samen met een gemengde groep van vrijwilligers en mensen die in een leer-werktraject zitten, beheren zij de historische moestuin van Nieuw Amelisweerd.

leuk om kado te doen!

Bloemkracht 8

Die mooie boeketten in de Veldkeuken worden wekelijks verzorgd door Bloemkracht 8. Els Gijsberts en Jeanet Raimond hebben hun biobloemisterij op landgoed Nieuw Amelisweerd. Zij maken creatieve boeketten en bloemstukken voor bedrijven en particulieren met een bloemenabonnement. Bloemkracht 8 werkt in de zomer en herfst uitsluitend met biologisch en natuurlijk geteelde bloemen van het landgoed en uit de streek.

boerenzuivel van

Zorgboerderij de Hondspol

Melk, slagroom, kwark, karnemelk, boter, kaas; de Veldkeuken is gek op de boerenzuivel van de Hondspol. Deze biodynamische zorgboerderij ligt aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. De boeren, tuinder en cliënten vormen een hecht team. Met elkaar verzorgen ze de bodem, gewassen, dieren en het landschap. In de kruidenrijke weilanden grazen zestig gehoornde melkkoeien. Zij geven smaakvolle melk, die op het eigen erf verwerkt wordt tot dagverse zuivel en boerenkaas. De vitaliteit van deze mooie plek proef je terug in de kwaliteit van onze producten.

appels en peren

De Lindegaard

De biologische pruimen, kersen, appels en peren brengt Wemke van Lindegaard. Heerlijk voor in onze taarten! Samen met Jaqueline teelt hij oude fruitrassen en vele soorten groenten bij landgoed Soelen. Verder helpen zij een aantal (particuliere) initiatieven met de verkoop van hun hoogstamfruit.  Dit zijn vooral ‘oude rassen’ zoals Notarisappel, Goudreinetten, Sterappel, Glorie van Holland en Suikerpeer. Zo helpen zij om het karakteristieke landschap van de Betuwe in stand te houden.

vers van de kip!

De Buijserd eieren

De biologische kippen van pluimveehouder Piet Baars hebben vrije uitloop naar buiten in de boomgaarden bij Hagestein. Door hun gezonde en gevarieerde voeding blijven ze gezond en kunnen ze ouder worden. In de bakkerij van de Veldkeuken zijn we gek op deze eitjes!

graan uit de buurt

natuurakker Doornik

Stichting Doornik Natuurakkers combineert biologisch-dynamische graanteelt met bescherming en herstel van akkervogels. Doornik Natuurakkers is uitgegroeid tot een rijk en veelzijdig landschap, waarin natuurdoelen, vogelbescherming en natuurbeleving hand in hand gaan met agrarische activiteiten. Samen met Louis Dolman zoekt de Veldkeuken naar de optimale kwaliteit Nederlandse granen voor meer diversiteit in het landschap en in het brood!

Hier is Veldkeukenbrood te koop!

Boerderij Eyckenstein

Boerderij Eyckenstein ligt in de bossen van landgoed Eyckenstein op de grens van Maartensdijk en Bilthoven. Hier houden Jacob en Linda Beeker jonge jersey stierkalveren op natuurterreinen in de Bilt van Landgoed Vollenhoven en Utrechts Landschap. De dieren lopen zoveel en zolang mogelijk buiten. De stieren die in de winter op stal gaan verblijven in strohokken met voldoende ruimte voor natuurlijk gedrag en hun hoorns. Het Utrechts Landschap teelt ism de boer graan voor wintervoer en voor stro in de stallen. De Veldkeuken pikt een graantje mee! We bakken het heerlijke Noblesse Brood met graan van Eijckenstein.

Remeker kaas

Boerderij de Groote Voort

Remeker is een rauwmelkse natuurkorst kaas, gemaakt op boerderij De Groote Voort in de Gelderse Vallei. Op dit inspirerende familiebedrijf  zwaaien Peter en Jan Dirk van de Voort de scepter. Zij gebruiken alleen de melk van hun eigen Jersey-koeien om de Remeker te maken. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. De kruidenrijke grasklaverweiden waar de dieren op grazen, worden verrijkt met vaste stromest uit de potstal. Sinds 2004 werken zij geheel antibioticavrij. De Veldkeuken serveert deze smaakvolle kaas in het restaurant.

 

Slow Food!

Wijnen van 't Fort

Met Ernst en Barbara Hart gaat het altijd over goed en lekker eten, met het accent op de oorsprong van ons voedsel. Dat kan ook niet anders, ze zijn ambassadeurs van Slow Food Nederland. Ze importeren uitsluitend bijzondere wijnen van kleine wijnboeren. Ze zijn geïnteresseerd in wijnen met een eigen gezicht en verhaal. Een wijnfilosofie die als belangrijkste uitgangspunten heeft: biologische werkwijze, kleinschaligheid, vakmanschap, inheemse druivensoorten en geconcentreerde wijnen. Hiervoor bezoeken ze een groot aantal wijnboeren op intensieve wijze. Voor de Veldkeuken proeven we de wijnen in combinatie met de nieuwe gerechten van het seizoen. 

Menu