100%bio!
menukaart
menu 45,-
oogsttafel diner
Geef je over aan de grillen van de kok, heerlijk! Amelisweerd heeft zoveel mooie smaken. De Veldkeuken heeft ’s avonds geen a la carte menu maar kookt met de oogst van de moestuin. Daarom hebben we iedere 2 weken een nieuw verrassend menu. We serveren vlees noch vis. Je vindt wel alle spannende smaken van groente, fruit, zuivel en kruiden op je bord.
Ontvangst met knapperig desembrood, olijfolie en een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht & nagerecht. eventueel met een kaasplank als extra gang.
Erbij kunnen we een passend drankenarrangement schenken, met of zonder alcohol.
voor vroege vogels
Veldkeuken Ontbijt
In de ochtend is het landgoed op z’n mooist! Bij de Veldkeuken geurt het naar koffie en verse broodjes. Het ontbijt kan ook vegan.
Croissants, wentelteefjes, eitje uit de oven, boerenyoghurt met huisgemaakte granola. Kom lekker wakker worden met een krantje erbij!
lekkers to go!
buitenbar
Op ons terras kun je bij de buitenbar de beste cappuccino, taart & koek bestellen. Als het even kan dan is de bar open, ook voor to go! Huisgemaakte soep, belegde broodjes, sap en fris! Bar dicht? In de landgoedwinkel kun je ijsjes, wat lekkers en een koffie bestellen.
borrelplank en proeverij (High tea)
Wil je komen voor een High tea? Kies dan de VELDKEUKEN PROEVERIJ van de lunchkaart. Je mag hierbij natuurlijk ook één van onze mooie wijnen drinken, een glas cider of een abdijbiertje van Sancti Adalberti. Reserveren is niet nodig.
de Ark van de Smaak
Slow Food
De Veldkeuken is aangesloten bij Slow Food, een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Wij werken samen met mensen uit de hele voedselketen: boeren, tuinders, chefs, vissers, bakkers, wetenschappers, consumenten. De Veldkeuken bakt brood van bijzondere granen en kookt met ingredienten uit ‘De Ark van de Smaak’.
Sint Jans ui| Bloemendaals Gele |Meikersen | Sint Jans rogge | raapjes | Brandrood kaas | Utrechtse Blauwe