Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

de Veldkeuken maakt keuzes

Biologisch? Hoe dan?

We kiezen voor smaak, voor vitale groente, voor ingrediënten uit de streek, voor seizoensproducten, voor duurzame gewasteelt, voor eerlijke handel. En we kiezen voor vlees noch vis! Lekker vegetarisch dus. We werken uitsluitend met biologische ingrediënten. Dat doen we al sinds onze oprichting in 1999.

 

kool-los

biologisch

Vegetarisch

Slow Food

geen woorden maar daden

biologisch gekeurd

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.
Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term.

Waarom??

vegetarisch

Er is zoveel moois te oogsten in alle seizoenen. Wij laten graag zien dat je heerlijk kunt koken zonder vlees of vis.  Minder vlees en vis eten draagt bij aan een duurzamere wereld. We hopen dat de Veldkeuken inspirerend werkt.

Slow Food

De Veldkeuken heeft zich aangesloten bij Slow Food Utrecht voor professionals. Dit netwerk bestaat uit leden die professioneel in de foodsector actief zijn en zich daarbij laten inspireren door het Slow Food gedachtegoed. Bijvoorbeeld producenten zoals boeren, tuinders en bakkers, maar ook koks, cateraars, restaurateurs, importeurs en journalisten. We hanteren een dubbele doelstelling: het uitwisselen van producten, kennis en ervaring én het organiseren van activiteiten (excursies, workshops, proeverijen). Er is elk seizoen een professionals bijeenkomst op een interessante locatie (vaak bij één van de leden).

SERVE IT TO SAVE IT

De Slow Food Chefs Alliantie is een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair voedsel. Ze werken bijvoorbeeld met lokale en duurzame ingrediënten, koken zonder voedselverspilling, bereiden van kop-tot-kont en/of koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak: authentiek regionale gewassen en rassen die tot ons culinair erfgoed behoren, gemaakt door kleinschalige producenten. Serve it to save it, is het idee.

Bij de Veldkeuken serveren we verschillende producten uit de Ark van de Smaak: Emmertarwe, Sint Jansrogge, Sint Jansui, Bloemendaalse Gele, Appelperenstroop en Brandrood kaas

Menu