Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

Sinds 1999

Over ons

het begon met 100 plannetjes

Maar we hadden geen idee, in 1999. We hadden vooral veel zin om samen lekker te koken met die prachtige groente van de biologische tuinderijen en we wilden graag mensen verrassen door ze te laten proeven van de smaak van het landgoed. We kozen voor 100% biologisch, meteen! We wilden bewijzen dat dit kon.

2 eksters-los

100% BIO!

fietskar

Wij (René van der Veer en Juliette Borggreve) timmerden een fietskarretje om tot een echte mobiele minikeuken, de Veldkeuken. Hiermee konden we koken in het veld met ingrediënten uit het veld. We maakten net als nu alles zelf, ook het brood en de taart. Wandelaars genoten van een stevige kom soep en ze vertelden ons wat ze onderweg allemaal gespot hadden. En wij gaven nieuwe tips als ze weer verder trokken.

Vrij snel daarna vroeg de Gemeente Utrecht of we naar het koetshuis van Amelisweerd wilden verhuizen om daar te zorgen voor de openstelling van het informatiecentrum.

 

koetshuis

Nu is de Veldkeuken een begrip in Utrecht en omstreken. We zijn uitgegroeid tot een economisch gezond bedrijf, met nog steeds dezelfde ideële uitgangspunten en doelstellingen. Het mobiele fietskarretje heeft wortel geschoten op Amelisweerd, waar nu ons restaurant is. Op Rhijnauwen vind je onze bakkerij en landgoedkeuken. We begonnen met z’n tweeën en nu zijn we uitgegroeid tot een flink Veldkeukenteam van creatieve geesten, vreemde vogels en sociale dieren. En die kunnen koken en bakken, om je vingers bij af te likken!

 

verbonden met het landgoed

De Veldkeuken gebruikt de kracht van het landgoed en de kwaliteiten van de streek. Bij de keuze van onze leveranciers zoeken we bedrijven die, net als wij, met aandacht en liefde aan hun producten werken. En dat proef je!

 

informatiepunt

Wil je meer weten over de Veldkeuken? Kom bij ons langs en we vertellen je graag meer over ons bedrijf. Of bezoek ons informatiepunt naast het restaurant.

alle contactgegevens
De bakkerij van de Veldkeuken is 100% eko gecertificeerd. Ook restaurant de Veldkeuken is 100% eko gecertificeerd voor de Horeca, ook hier gebruiken wij dus louter biologische ingrediënten.
Menu