Restaurant • Bakkerij Vergaderruimte

de Veldkeuken op Landgoed Amelisweerd

Over ons

het begon in 1999

Wij zijn René en Juliëtte. Wij geloven in de kracht van het landgoed en de kwaliteiten van de streek. Met de Veldkeuken willen we laten zien dat het kan: eerlijk, respectvol en betaalbaar koken en bakken met aandacht voor mens, natuur en dier. Liefde en aandacht voor het product zijn daarbij onze uitgangspunten. 

De Veldkeuken is steeds in ontwikkeling, als een oneindig kunstwerk.  Altijd zijn we op zoek naar lokale partners, recepturen en werkwijzen waardoor we onze samenwerking met mens, dier en natuur gezonder, lekkerder en toekomstbestendiger kunnen maken. Zo creëren we een fijne en mooie plek waar iedereen welkom is.

2 eksters-los

van fietskar naar koetshuis

fietskar

In 1999 timmerden we een fietskarretje om tot een echte mobiele minikeuken, de Veldkeuken. Hiermee konden we koken in het veld met ingrediënten uit het veld. We maakten net als nu alles zelf, ook het brood en de taart. Wandelaars genoten van een stevige kom soep en ze vertelden ons wat ze onderweg allemaal gespot hadden. En wij gaven nieuwe tips als ze weer verder trokken.

Vrij snel daarna vroeg de Gemeente Utrecht of we naar het koetshuis van Amelisweerd wilden verhuizen om daar te zorgen voor de openstelling van het informatiepunt.

 

100% BIO!

Nog steeds dezelfde missie

De Veldkeuken is inmiddels een begrip in Utrecht en omstreken en heeft nog steeds dezelfde missie: werken aan een duurzame en gezonde voedselketen, mensen inspireren en verwonderen en een plek creëren waar iedereen welkom is.

Het mobiele fietskarretje heeft wortel geschoten op Oud Amelisweerd en is uitgegroeid tot een lokaal en biologisch restaurant met een Landgoedwinkel. Op Rhijnauwen vind je onze bakkerij, landgoedkeuken en maalderij, waar we naast onze bakkerij ruimte hebben om SlowFood te koken en te brouwen: soepen, sauzen, jams, chutneys, pickles, mosterd, siropen, kombucha, kefir, enz. In de maalderij staan twee molens waar we zelf rogge, spelt, emmer en Utrechtse Blauwe malen.

We begonnen met z’n tweeën en zijn nu uitgegroeid tot een maatschappelijk en economisch gezonde onderneming met een flink Veldkeukenteam van creatieve geesten, vreemde vogels en sociale dieren. En die kunnen koken en bakken, om je vingers bij af te likken!

 

Peasmakers!

Als een schildersdoek

“Restaurant & bakkerij de Veldkeuken is als een schildersdoek dat nooit af is.” Dit schreef Chantal Engelen van Peasofme nadat ze een week meedraaide in de bakkerij, de Landgoedwinkel en aan onze keukentafel. Chantal reist door het land in haar camper searching for peas. Ze maakt verhalen vol inspiratie over peasmakers; voedselveranderaars die werken met hun hart en zo de wereld veranderen.

Lees het artikel

verbonden met het landgoed

De Veldkeuken gebruikt de kracht van het landgoed en de kwaliteiten van de streek. Bij de keuze van onze leveranciers zoeken we bedrijven die, net als wij, met aandacht en liefde aan hun producten werken. En dat proef je!

 

informatiepunt

Wil je meer weten over de Veldkeuken? Kom bij ons langs en we vertellen je graag meer over ons bedrijf. Of bezoek ons informatiepunt naast het restaurant.

alle contactgegevens
De bakkerij van de Veldkeuken is 100% eko gecertificeerd. Ook restaurant de Veldkeuken is 100% eko gecertificeerd voor de Horeca, ook hier gebruiken wij dus louter biologische ingrediënten.
Menu